WIN een doosje lactase-enzymen van Lactojoy!

WIN een doosje lactase-enzymen van Lactojoy!

Win Lactojoy!

Als je het FODMAP-dieet volgt en/of je bent lactose-intolerant, dan is het handig als je lactase kan slikken als je bijvoorbeeld een cappuccino wil drinken of een ijsje wilt eten. Lactase is een enzym dat de lactose in zuivel splitst e waardoor je geen klachten van de lactose (meer) ervaart.

Merken lactase

Er zijn diverse met de lactase-enzymen de markt.

Oplopend qua sterkte per capsule met daarachter een gemiddelde prijs gevonden op internet:

  • Kerutabs: 2300 FCC (vega), 50 tabletten ca €15,75, 100 tabletten €24,-
  • Disolact standaard 3000 FCC (vega), 50 capsules €14,95, 100 capsules €22,80
  • Lactose OK: 3300 FCC (vega), 75 capsules €19,35aov
  • Nature’s Way lactase: 3450 FCC (niet-vega), 100 capsules €14,95
  • Vital Cell Life: 3450 FCC (niet-vega), 100 capsules, €24,-
  • AOV lactase: 3500 FCC (vega), 60 capules 22,25
  • Lamberts lactase complex: 4000 FCC (vega), 60 tabletten €14,29
  • Similase lacto: 4500 FCC (vega), 60 tabletten €30,49
  • Kruidvat lactase: 4500 FCC (niet-vega), 30 capsules €4,99
  • Bulk Powders: 5000 FCC (vega), 90 capsules €12,49
  • Holland & Barrett: 7312 FCC (niet-vega), 60 capsules €15,99
  • Disolact Extra Forte: 10.000 FCC (vega), 40 capsules 22,95
  • Lactojoy : 14.500 FCC (vega) – zie onder
  • Santoact Lactase: 15.000 (vega), 40 capsules 17,95

Aanbevolen gebruik:

Het slikken van 1 tablet of capsules in een hoge dosering van 10.000 FCC is vaak voldoende voor onmiddellijke consumptie van een normale portie zuivel.

Neem de capsule(s) of tablet(ten) net voor het nuttigen van een maaltijd, eten of drinken dat lactose bevat. Hoe sterker de enzymen, hoe meer lactose je in kan nemen. Hoe sterk je lactase voor jou moet zijn, is ook afhankelijk hoeveel lactase-enzymen je zelf nog produceert in je darmen. Als je heel sterk lactose-intolerant bent, zal je ook een merk met een hoge FCC per capsule of tablet nodig hebben.

Soms staat er ALU in plaats van FCC.  ALU staat voor Acid Lactase Unit,  hiermee wordt ook activiteit van het enzym aangeduid. ALU is weer een universele Food Chemical Codix Unit. Voor alle enzymen heb je een andere afkorting.

Ingrediënten Lactojoy

De ingrediënten van de tabletten zijn: lactase, aardappelzetmeel, scheidingsmiddel: magnesiumzouten.

Lisa van Foodlies: Een korte ingrediënten lijst en daar word ik dus ontzettend blij van (Foodlies). De tabletten van LactoJoy zijn vegan, histamine vrij, glutenvrij, fructose vrij en lactose vrij. Bij veel andere merken is dit niet het geval, daar bevatten de tabletten vaak gelatine, mannitol en andere stoffen, dus zijn ze niet voor iedereen geschikt! Let hier dus goed op wanneer je tabletten van een ander merk wilt gebruiken! Dat is een van de redenen dat ik LactoJoy boven aan mijn lijst heb staan van lactase tabletten.  Daarnaast zijn de lactase tabletten ook vrij sterk. De sterkte wordt aangegeven met FCC. De tabletten van LactoJoy bevatten 14.500 FCC in tegenstelling tot andere merken, die bevatten namelijk maar 4500 FCC. Je kunt de tabletten ook gemakkelijk door tweeën delen, wanneer je een kleinere hoeveelheid lactose inneemt. Hoeveel tabletten je moet innemen voor een lactoseproduct is dus verschillend, dit moet jezelf even uitzoeken, want dit is namelijk bij iendereen anders.

De prijs van Lactojoy

De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid tabletten die je besteld (Lactojoy).

  • 45 stuks: € 14,99
  • 90 stuks: € 27,99
  • 160 stuks : € 39,99
  • 240 stuks: €54,99

WINNEN!

Wil jij het mooie doosjes met 45 tabletten Lactojoy winnen! Stuur je allerbeste en leukste recept in als reactie onder deze blog!

,

20 Responses to WIN een doosje lactase-enzymen van Lactojoy!

  1. Avatar
    Anita H. 11 september 2017 at 18:55 #

    Ik wist niet dat zoiets bestond. Wat handig! (Helaas, ik heb niet echt een “allerbeste en leukste recept” dat het vermelden waard is.)

  2. Avatar
    Marijke 21 september 2017 at 22:03 #

    Een hapje dat mijn zoon en ik soms maken:
    Lactose vrije yoghurt , peper, zout, tikje citroen. Alles mengen. Dan fijne stukjes zalm toevoegen en kerstomaatjes. Lekker als tussendoortje of op een rijstkoek.

    • Foodie Mirte
      Foodie Mirte 24 september 2017 at 15:45 #

      Dat klinkt lekker!

  3. Avatar
    Boukje 24 september 2017 at 14:41 #

    Wat geweldig deze tabletten! Slechts 3 ingrediënten en vegan! Al een tijdje eet ik (tarwe)glutenvrij en grotendeels veganistisch, wat erg heeft geholpen bij het verminderen van mijn darmklachten, maar toch is er nog iets waardoor mijn darmen worden getriggered. Dus een diëtiste ingeschakeld en kijken of we met het fodmapdieet een oorzaak kunnen vinden. Vandaar dat ik bij deze site uitkom. Glutenvrij wordt in restaurants gelukkig steeds ‘makkelijker’, maar lactosevrij blijft toch lastig. Deze pillen zouden perfect zijn voor een onbezorgd avondje uiteten met mijn vriend of vriendinnen. <3
    Toevallig gisteren en eergisteren een erg lekker, fodmapverantwoord gerecht gemaakt: Speltspaghetti met lamsoor, groene olijven en pijnboompitten. Op smaak gemaakt met een beetje (zelfgemaakte) knoflookolie. Lekker simpel, supersnel, en nog onwijs lekker ook!

  4. Avatar
    Chris 24 september 2017 at 17:36 #

    Pompoensoep. Snij een kleine pompoen en een winterwortel in stukjes en laat samen gaar koken in gistvrije groentebouillon. Daarna met de staafmixer alles pureren voeg lactose vrije roomkaas en wat (gedroogde) bieslook naar eigen smaak toe.

    • Foodie Sigrid
      Foodie Sigrid 26 september 2017 at 13:20 #

      Bedankt Chris voor je recept!

  5. Avatar
    Christine Alblas 24 september 2017 at 23:51 #

    Iets wat ik graag maak als tussendoortje!
    Gepofte rijst, havermout, gehakte noten, cacaopoeder en rozemarijn mixen.
    Kokosolie met kokosmelk en (optioneel pindakaas/tahin) verwarmen. Alles bij elkaar voegen en dan in een ovenschaal doen. In de koelkast ermee en na een uurtje lekker smullen.

    • Foodie Sigrid
      Foodie Sigrid 26 september 2017 at 13:20 #

      Beste Christine, bedankt voor je recept! Wat zijn de hoeveelheden?

  6. Avatar
    christine A 25 september 2017 at 16:41 #

    rijst aubergine plaat
    1/3 kop witte rijst
    • 2 theelepels olijfolie
    • 1 middelgrote courgette (250g), geraspt
    • 1 kleine wortel (100g), geraspt
    • 3 eieren, licht geslagen
    • ¾ kopje geraspte cheddarkaas

    recept

    Verwarm de oven tot 180° C. Lijn base en kanten van 9 cm x 19 cm loaf pan met bakken papier, waardoor 2cm overstek.
    Plaats rijst en 2/3 kopje koud water in een pan op hoog vuur. Breng aan de kook. Verlaag hitte te laag. Prut, bedekt, voor 10 tot 12 minuten. Verwijder uit hitte. Stand, bedekt, gedurende 3 minuten.
    Courgette, wortel, eieren, rijst en ½ kopje kaas toevoegen aan een grote kom. Beweeg om te combineren. Uitgespreid mengsel in voorbereide pan. Strooi de resterende kaas bovenop. Bak gedurende 30 tot 35 minuten of tot gouden bruin en net. Opzij om af te koelen.
    Snijd in kwarten. Plaats in luchtdichte containers van magnetron-safe. Koelkast binnen twee uur na het koken.

    • Foodie Sigrid
      Foodie Sigrid 26 september 2017 at 13:21 #

      Ook een mooi recept Christine!

    • Foodie Sigrid
      Foodie Sigrid 9 oktober 2017 at 16:22 #

      hoi Christine, Bedankt voor je recept! Je hebt het potje lactase-enzymen gewonnen! Wil je jouw gegevens sturen naar ons?

  7. Avatar
    Rosa 4 oktober 2017 at 20:22 #

    Hallo,
    Hier is één van mijn favoriete recepten:

    Gebakken Aubergine Schijven

    Voor 2 personen:
    – 1 middelgrote aubergine
    – 2 eieren
    – een beetje zout

    – Snijd de aubergine in de breedte in schijven van ongeveer een halve centimer dik
    – Leg de schijven naast elkaar op een bord of plank en bestrooi ze met een beetje zout. Door het zout laten de aubergines een beetje vocht los en worden ze bij het bakken mooier zacht en bruin
    – Laat de schijven ongeveer 5 minuten liggen, tot er een soort waterdruppels op de schijven komen te liggen
    – Veeg de schijven droog met een keukenpapiertje
    – Verhit in een koekenpan een klein beetje olie (niet teveel, de aubergines nemen dit op, en hier worden ze weer minder mooi zacht en bruin)
    – Bak de aubergine schijven enkele minuten op middelhoog vuur, tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Waarschijnlijk moet je de schijven in een paar ladingen bakken.
    – Klop intussen de eieren los in een bord
    – Leg de schijven in het losgeklopte ei, laat ze even liggen en draai ze dan ook om, zodat ze aan allebei de kanten met het ei bedekt zijn. Dit kan ook in een paar ladingen na elkaar, leg dan de eerste lading al in het eimengsel terwijl je de volgende ladingen bakt.
    – Als je de schijven in ladingen bakt, doe dan de eerste lading met ei bedekte schijven in de koekenpan, en leg ondertussen de volgende lading aubergineschijven in het ei
    – Bak de aubergineschijven enkele minuten aan beide kanten, tot ze mooi lichtbruin zijn
    – Bak daarna de volgende lading. Als je genoeg ei overhebt, is het erg lekker om de schijven nog een tweede keer in het eimengsel te leggen en opnieuw te bakken, maar dit hoeft niet.

    – De aubergineschijven zijn erg lekker met rijst of quinoa en een salade

    • Foodie Sigrid
      Foodie Sigrid 4 oktober 2017 at 20:25 #

      Bedankt voor je recept!

  8. Avatar
    mieke vander velden 7 oktober 2017 at 22:16 #

    Ik heb nog nooit deze tabletten gebruikt, lijkt mij geweldig om weer alles te kunnen eten zonder onmiddelijk onder de uitslag te zitten. IK heb deze reactie sinds 2011 na een behandeling met contrastvloeistof.

    SALADE MET STOOFPEREN

    Doe een zakje gemengde salade in een mooie schaal.

    Bak een bakje spekblokjes, 2 uien en een bakje minichampignons (Jumbo) en laat het uitlekken en lauwwarm afkoelen.
    Rooster ondertussen een volle hand walnoten en laat deze afkoelen
    Verwarm tot lauwwarm 6 halve stoofperen

    Meng het spek-ui-champignonmengsel door de sla, met een beetje peper, zout en balsamico azijn
    Decoreer met de peren en de noten. DIrect opeten

    Lekker met gebakken aardappeltjes of chiabatta brood, zonder melk

    • Foodie Sigrid
      Foodie Sigrid 7 oktober 2017 at 22:56 #

      Bedankt voor je recept Mieke

  9. Foodie Sigrid
    Foodie Sigrid 9 oktober 2017 at 16:21 #

    hoi Christine, Bedankt voor je recept! Je hebt het potje lactase-enzymen gewonnen! Wil je jouw gegevens sturen naar ons?

  10. Avatar
    Colette 17 oktober 2017 at 05:23 #

    Ik kende de tabletjes niet tot mijn zus ermee kwam. Volg zelf al een aantal jaren FODMAP en lactosevrij sinds een tijdje. Ik ben dol op soep maken. Dit verteert zo fijn. Ik kijk welke groente ik in huis heb. Snij het in stukken. Bak het aan en schenk er boullion over. Blenderen klaar. Laatst had ik bij de tomatensoep een komkommer gedaan en voor de knapperigheid wat mais.

    • Foodie Mirte
      Foodie Mirte 17 oktober 2017 at 17:26 #

      Handig he! Voor de soep zijn de tabletjes niet nodig (als je er geen melk/room in doet), maar voor gerechten met lactose een uitkomst!

  11. Avatar
    Jacqueline 20 augustus 2018 at 22:58 #

    Omdat vaak alle desserts in een restaurant lactose bevatten: Avocado, banaan, cacaopoeder, rijstemelk/kokosmelk/lactosevrije melk, voor de zoetekauw wat agavesiroop of honing…. eten als chocolade mouse of even in de vriezer en dan als ijs 😋 Of dus lactase pilletjes, maar dan nog kan je dit lekkere recept maken!

    • Foodie Sigrid
      Foodie Sigrid 27 augustus 2018 at 23:54 #

      Zeker! Tenzij je in de eliminatiefase zit dan kan je geen agavesiroop of honing toevoegen.

Geef een reactie