Glutenvrije chocolate chip cookies ?

Glutenvrije chocolate chip cookies ?

Hi Fodmap-bakkers!
In dit bericht wil ik graag een recept met jullie delen voor een ander lekker tussendoortje wat heel makkelijk is om zelf te bakken en vooral heel erg leuk is om te doen voor de keukenprinsessen onder ons?, namelijk: de glutenvrije chocolate chip cookies ?
Benodigdheden:
  • ongeveer 100 gram zelfrijzend bakmeel glutenvrij (tip verkoop: Schar / AH vrij) •
  • 2 tot 3 eetlepels (lactosevrije) melk
  • snufje zout
  • ongeveer 40 gram boter (aanrader: de cake & koekjes boter van BlueBand!)
  • ongeveer 40 gram basterdsuiker
  • pure chocolade glutenvrij (tip: Tony’s Chocolonely puur)
  • Extra toe te voegen: koek- (speculaas) kruiden

 

To do:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden;
  2. Meng het zelfrijzende bakmeel GV, de melk, het snufje zout, de boter en de basterdsuiker met elkaar tot een bol deeg;
  3. Leg de bol deeg in (verpakt in folie) de koelkast, ongv. 20 min laten rusten;
  4. Breek / snijd de chocolade in hele kleine stukjes (soort van kruimels);
  5. Rol de deegbal door de stukjes chocolade en kneed dit nog eens goed door. Rol de deegbal met chocolade stukjes tot een soort van dikke worst en snijd vervolgens met een mes plakjes af;
  6. Leg vervolgens de plakjes deeg met chocolade stukjes op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes ongeveer 15-18 minuutjes op 180 graden;
  7. Laat de koekjes vervolgens afkoelen en … smullen maar! Succes met bakken!

, ,

No comments yet.

Geef een reactie