Inloggen

Registreren

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Citroen Amandel Olijfolie Cake

Citroen Amandel Olijfolie Cake

Citroen Amandel Olijfolie Cake

 

Deze citroen amandel olijfolie cake is hemels, echt. Eén van de beste cakes die ik tot nu toe heb gemaakt, al zeg ik het zelf ;). Vriendin 1 was laatst jarig, vriendin 2 zorgde voor een klein cadeautje, vriendin 3 moest werken, en of ik dus even snel iets lekkers kon meenemen. Mijn vriendinnen kennen mij inmiddels goed genoeg om te weten dat ik dat het liefst doe, dus dat was natuurlijk geen probleem.

Ik weet dat de jarige job erg houdt van cheesecake, chocolade en mijn limoncello tiramisu. Binnenkort gaat ze trouwen en één van deze heerlijkheden komt dan al voorbij dus ik wou juist net even iets anders maken. Ik had nog limoncello staan, wou geen gewone cake maken dus kwam toen op het idee om er een citroen amandel olijfolie cake te maken. Had ik beter niet kunnen doen, want hij was op voordat ik een foto kon maken… Daarom foto met dank aan feedbyroundpond.com > precies hoe mijn cake er ook uitzag! Alleen had ik er nog een laag mascarpone-creme op, want er was immers iemand jarig! Kan je weglaten, maar wij vonden het een fijne toevoeging.

De basis is de traditionele cake waarbij je boter, suiker, bloem en eieren qua gewicht op 1 : 1 : 1 : 1 houdt. Bakpoeder, vanille erbij en klaar. Maar aangezien ik zin had in een nét iets gezondere versie kwam ik al snel op een variant met olijfolie die toch wat anders uitpakte dan de 1 op 1 variant. Heb je wel eens een cake gebakken met olijfolie? Dat is echt verrassend lekker! Gebruik een milde olijfolie, extra vergine is in een cake meestal nét even wat minder lekker. Ook nog glutenvrij voor de coeliakie’s onder ons, en met net wat minder suiker (Zoals Rens Kroes het mooi zegt: “I Am Sweet Enough”). Note: niet perse calorie-arm 😀

Genoeg gepraat: Start Baking!!

Recipe Rating

  • (4.6 /5)
  • 4 ratings

,

Be Social

About Chef