Inloggen

Registreren

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Gebakken cassave

Gebakken cassave

Gebakken cassave

Koekenpan of oven, deze gebakken cassave kan je in beide bereiden. Cassave ligt steeds vaker gewoon in de supermarkt. Kan je hem daar niet vinden? Kijk eens bij de toko of biologische winkel voor deze grote, bruine, langwerpige dikke ‘wortel’. Cassave lijkt op aardappel, maar bevat veel meer koolhydraten en daarom energie.

Ik ben dol op gebakken cassave, het liefst met zelfgemaakte yoghurtmayonaise (meng 1 el mayonaise met 1 el lactosevrije yoghurt en een snufje zout). Het vult ontzettend goed en is gezond! Vooral als je af en toe moeite hebt met genoeg energie binnen te krijgen tijdens het FODMAP dieet is cassave een hele goede keus. Maar let wel op! Cassave bevat wel galactanen, dus beperk je tot 105 gram per keer (dit is oranje). Voor een ‘groene’ hoeveelheid gebruik je 70 gram.

Recipe Rating

  • (4 /5)
  • 1 rating

, , , , ,

Be Social

About Chef

Pin It on Pinterest