Soms heb je weleens zin in een lekkere snack tussendoor. Maar wat neem je dan? Veel tussendoortjes zijn niet zo fijn voor de buik. Deze lekkere balletjes maak je zo, en je hebt gelijk een snack op voorraad. Je kan er ook een paar meenemen in een bakje voor onderweg. Ideaal!

Gezonde speculaasballetjes
-
- Prep Time
- Minutes
- Difficulty Level Beginner / Makkelijk
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 el koek- en speculaaskruiden
- 50 g rijsteiwitpoeder
- 70 ml ahornsiroop of rijststroop
- 50 g amandelmeel
- 130 g amandelpasta, pindakaas of zonnebloempitten pasta
- 70 g havermeel of gemalen havermout
- 1/2 tl vanille (liefst ongezoet)
Instructions
- Maal de havermout in de keukenmachine fijn en doe in een kom of gebruik havermeel.
- Voeg het amandelmeel, rijsteiwitpoeder, de koek- en speculaaskruiden en vanille toe. Roer even door en voeg vervolgens de ahornsiroop en amandelpasta toe. Meng met je nattee handen tot een mooi deeg.
- Rol balletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier of folie bekleed bord. Bestrooi eventueel met wat kaneel of koek- en speculaaskruiden.
- Leg de balletjes minimaal een half uur in de koelkast of vriezer om op te laten stijven. Pak er eentje uit de vriezer voor een lekkere frisse snack, of laat hem even ontdooien als je meer houdt van een zacht speculaasballetje. Eet smakelijk!
- Servings : 10
- Ready in : 70 Minutes
- Course : Lekkers, Snack
- Recipe Type : Licht
- Ingredient : Ahorn siroop, Amandelmeel, Amandelpasta, Havermout, Koekkruiden, Rijsteiwitpoeder, Vanille
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.