Inloggen

Italiaanse quinoasalade

Italiaanse quinoasalade

Italiaanse quinoasalade

Een recept wat heel vaak terugkomt bij Sigrid en mij (Mirte), is een quinoasalade. Je kunt er restjes groenten, ‘eiwit’ (vis, tofu, (vega-)kip, ei) en kruiden in doen. Top met wat geroosterde noten of zaden en je bent klaar.

Deze Italiaanse quinoasalade is een variant die ik heel vaak maak, omdat hij super makkelijk is en eigenlijk alles met verse basilicum zo ontzettend lekker is. Daarbij zit deze quinoasalade vol met eiwitten en gezonde vezels, waar je lichaam je dankbaar voor zal zijn en waar je niet zo snel een dip van krijgt in je bloedsuikerspiegel.

 

Aziatische variant

Wil je een keer een andere Aziatische variant van deze quinoasalade maken? Vervang de basilicum dan door gehakte koriander en/of munt, en gebruik limoen in plaats van citroen. Voeg een beetje fijngehakte chilipeper of een theelepeltje sambal toe als je tegen pittig eten kunt. Heerlijk!

 

Tomaat vervangen

In plaats van tomaat kun je ook kiezen voor andere groenten, zoals (zie onze checklijsten voor hoeveelheden per portie):

  • geroosterde of dun geschaafde rauwe courgette, wortel of venkel
  • geroosterde/gebakken aubergine, zoete aardappel, pastinaak, Hokkaido pompoen, of knolselderij
  • een ander blad: gemengde sla, rucola of snijbiet
  • andere rauwkost: blokjes komkommer of paprika, plakjes radijs
  • geblancheerde taugé

 

Recept beoordeling

  • (0 /5)
  • 0 ratings

,

Be Social

About Chef

Pin It on Pinterest