Suikervrije worteltaart repen

Suikervrije worteltaart repen

Als je onze blog en recepten volgt, ben je waarschijnlijk al bekend met het feit dat ik (Mirte) vaak geïnspireerd wordt door het blog van de Scandinavische Green Kitchen Stories. Geweldige recepten, maar vooral de mooiste foto’s om bij weg te dromen. Ze brengen vegetarisch koken echt tot een hoger niveau. Ik kook al langere tijd ongeveer de helft van de week vegetarisch, en naast vele technieken die ik al gebruik of ken, weten ze mij toch vaak te inspireren: erg leuk! Daarom kon ik de kans niet voorbij laten gaan om afgelopen maand naar een kookdemo te gaan van de twee toen ze in Amsterdam waren. Bij SLA Amsterdam – ook een aanrader als je houdt van een goedgevuld en smaakvol blaadje sla – mochten we twee uur lang lekkere en supergezonde dingen proeven. Een hele leuke afwisseling om eens een kookdemo/workshop te volgen in plaats van er één te geven!

DSC_0030DSC_0061

Tijdens de kookdemo kwamen deze suikervrije worteltaart repen voorbij. Zoals wel vaker de laatste tijd in gezondere varianten van zoete recepten, vond ik hier dadels en andere FODMAP rijke ingrediënten in terug. Gelukkig kan ik een hapje dadel wel verdragen dus heb ik het kunnen proeven (lekker!!), maar niet alle fodmappers onder ons worden blij van dadels. Daarom ben ik de keuken ingedoken om deze repen om te vormen naar geschikte suikervrije worteltaart repen voor jou als fodmapper. Ik ben zelf geen fan van heel veel gember dus heb de hoeveelheid gember wat teruggeschroefd. Rozijnen in plaats van dadels, iets meer kokosolie en nog wat veranderingen en het resultaat: echt nog lekkerder!! Al zeg ik het zelf.

worteltaart repen 11

Eet alleen niet meer dan één reep wanneer je erg gevoelig bent voor fructanen (rozijnen en noten).

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings

, , , , ,