Zelf kokosbrood maken

Zelf kokosbrood maken

Kokosbrood, ik kon er altijd hele pakjes van eten. Sinds ik op de ingrediëntenlijst heb gekeken snap ik waarom: het zit bomvol suiker, nogal logisch dat ik het vroeger zo lekker vond! Maar al die suiker in hele pakjes tegelijk ook niet zo goed voor je darmen 🙂

 

Daar ging ik aan de slag: zelf kokosbrood maken! Zelf kokosbrood maken is helemaal niet moeilijk, en een stuk gezonder. Daarbij is een plakje van dit kokosbrood fodmap-arm, dus heerlijk op een glutenvrije cracker. Kies het liefst niet voor twee spelt(desem) boterhammen met twee porties kokosbrood: dan zit je qua FODMAPs waarschijnlijk net te hoog tijdens de eliminatie. Als je geen last hebt van polyolen kan je dit kokosbrood gerust in grotere porties eten, heb je wel last van polyolen? Houd het dan bij één tot twee plakjes per keer.

Ook erg lekker als snack!