Wie zit er achter Fodmap Foodies?

Hoi, ik ben Fodmap Foodie Sigrid en net als jij heb ik een prikkelbare darm. Ik ben zowel ervaringsdeskundige, expert als een gespecialiseerd diëtist op het gebied van buikpijn en darmklachten. Ik ben auteur van het boek ‘Buik blij, jij blij! In 5 stappen van je buikpijn af met de unieke en effectieve S.M.I.L.E. methode’ en mede-auteur van het FODMAP arm dieet basisboek en eigenaar van Fodmap Foodies.

Vanuit mijn diëtistenpraktijk heb ik al honderden mensen begeleid met buikpijnklachten. Zelf heb ik van kinds af aan last van buikpijn, darmkrampen, winderigheid en obstipatie door een zogenoemde prikkelbare of spastische darm. Na diverse opleidingen zoals orthomoleculaire therapie, Voeding & Diëtetiek en de internationale FODMAP-cursus voor diëtisten, ben ik eindelijk achter gekomen waarvoor ik gevoelig ben en waarom! Sindsdien ben ik nagenoeg klachtenvrij! Mijn droom was al jaren om een eigen boek uit te geven en dat heb ik in 2017 gedaan. In het boek ‘Buik blij, jij blij!’ deel ik graag mijn kennis en ervaring, en benadruk ik vooral mogelijkheden en positiviteit, zodat ook jij ontdekt hoe je van je klachten af komt en lekker in je vel gaat zicht en gaat lachen! Want met de unieke en effectieve S.M.I.L.E.-methode kom je van je buikpijnen andere darmklachten af. Buik blij en jij blij!

Fodmap Foodies Team:

Gelukkig word ik ondersteund door diverse leuke mensen! Zoals:

Virtueel Assisente Monique Mik: zij doet de mails, Facebook en de nieuwsbrieven.

Gésanne Jongman: ze is dietist en werkt in Groningen. Ze helpt Fodmap Foodies bij het updaten en onderhouden van het FODMAP-arme boodschappenboek.

Francisca van Vark: heeft ook PDS, ze studeert (iets met chemie) en is illustrator-ontwerper. Ze heeft als grafische designer het nieuwe logo van Fodmap Foodies ontwikkeld en alle leuke tekeningen die je voorbij ziet komen.

Rianne Besselink: ze is 24 jaar oud, is sinds deze zomer diëtist, heeft PDS en houdt heel erg van bakken. Ze heeft het ebook “Een Low FODMAP-feestje” gemaakt.

Daniëlle Leusink: ze is 27 jaar oud, heeft PDS en is doktersassistente, gewichtsconsulente en voedingsdeskundige. Ze heeft een eigen website ‘Buikfijn’ waar ze heel veel FODMAP-arme recepten post.

Linda Frans: heeft ook PDS, en ze houdt van koken en bakken. Voor Fodmap Foodies heeft ze regelmatig leuke recepten net als op haar website ‘Gevoelige Buik Recepten’

Daarnaast worden we ondersteund door diverse bloggers zoals Gabi de Wijs.

Wil jij ook bloggen of FODMAP-arme recepten delen? Laat het ons weten! Stuur een mail naar info@fodmapfoodies.nl.

4 Responses to Wie zit er achter Fodmap Foodies?

 1. Anja 23 september 2020 at 15:44 #

  Goedemiddag!
  Via de dietiste van mijn zusje zijn we nu bezig met de voorbereidingen van de ‘eliminatiefase’ in verband met de PDS klachten van mijn zusje.
  Via de dietiste hebben we ook veel informatie ontvangen, digitaal.
  Waar we tegenaan lopen is het feit dat je ontzettend veel moet bladeren door alle info om hetgeen op te zoeken waar je naar zoekt.

  Kortom kan dit niet efficiënter en is de aanschaf van de ‘app’ fodmap dieet checklist hiervoor wellicht een oplossing?

  Kan je dat via ‘zoeken’ het voedingsmiddel/produkt vinden? En zo ja is die app dan in het Nederlands?

  Bij voorbaat dank voor jullie reactie,
  met vriendelijke groet,
  Anja van der Lingen

  • Foodie Sigrid 24 september 2020 at 12:37 #

   Beste Anja, in de FODMAP-dieet checklijsten staat inderdaad beschreven hoe het dieet werkt. Deze lijst is niet in het Nederlands helaas. Als je naar merkartikelen wilt zoeken welke producten wel mogen, dan is het boodschappenboek wel handig of de Nederlandse Fodmap Food Guide app.

 2. els verdonck 2 februari 2021 at 15:36 #

  Hallo, je geeft aan dat de checklist zou upgedate worden in 2021.

  Is dit reeds het geval?

  Alvast super hartelijk bedankt voor alle fijne tips en recepten?

Geef een reactie