BINNENKORT BESCHIKBAAR

ps:

Heb jij een mailadres van hotmail of live? Dan zal waarschijnlijk onze FODMAP van info@fodmapfoodies.nl helaas niet aankomen of in je spambox terecht komen.

Dus als je een @hotmail.com of @live.nl email hebt, dan kan het dus zijn dat je je afvraagt waar onze informatie blijft. Wij raden aan om een ander e-mailadres te gebruiken.

62 Responses to GRATIS DOWNLOADS

 1. Foodie Sigrid
  Foodie Sigrid 2 januari 2017 at 22:08 #

  Beste Els,
  het downloaden van de lijsten gaat gelukkig bijna altijd goed! Heeft u de lijsten inmiddels ontvangen?

  groet Sigrid

  • Avatar
   Els Oome 4 januari 2018 at 08:08 #

   Hallo Sigrid,

   Ja ik heb de lijsten ontvangen.
   Hartelijk dank hier voor.
   Ik ben sinds 2 Januari gestart via mijn dietiste in Waalwijk.
   Ook van haar lijsten gekregen.
   Ben nog wel zoekende, maar het lukt me wel.
   Vooraf al goed ingelezen en boodschappen gedaan.

   Heb veel steun aan de website en facebookpagina.
   groetjes Els

 2. Avatar
  Debbie 9 februari 2017 at 21:50 #

  Hallo,

  Ik sta al geregistreerd, maar ik ben door wisseling van telefoon de lijsten kwijt. Zou ik ze nog een keer opgestuurd kunnen krijgen?

  Groetjes

  • Foodie Sigrid
   Foodie Sigrid 16 februari 2017 at 17:50 #

   Hoi Debbie
   ja dat kan! zie je inbox

   groet Sigrid en Mirte

 3. Avatar
  Dries 15 maart 2017 at 11:07 #

  Hoi, ook mij lukt het niet meer de lijsten down te loaden (ik denk zelfs niet dat ik dat ooit deed).
  Kunt u mij deze ook nog eens doorsturen aub? (

  • Foodie Sigrid
   Foodie Sigrid 15 maart 2017 at 21:59 #

   Beste
   Wij hebben gisteravond een mail gestuurd (nieuwsbrief) met onderaan opnieuw de link naar de recent lijsten. Volgens onze gegevens heeft u deze mail ontvangen en geopend.
   groet

  • Foodie Sigrid
   Foodie Sigrid 5 september 2018 at 22:51 #

   Beste Marianne, wat lukt er niet precies? Krijgt u wel een mail met de download? ALs het openen niet lukt, dan maakt het niet uit of wij ze opnieuw toesturen. Als u helemaal geen mail ontvangt, dan ligt het aan uw mailadres, het is namelijk zo dat alles met @live.nl veel mails van info@ niet doorlaat. ALs dat zo is, dan even in de spam kijken.

 4. Avatar
  Anneke 14 april 2017 at 11:10 #

  Hoi Sigrid,
  Ik heb hetzelfde probleem als de bovenstaande. In de mail die ik eerder heb ontvangen staat inderdaad een link, maar ik krijg een foutmelding (page not found) hierbij. Zou ik de recente lijsten kunnen ontvangen?

 5. Avatar
  Ida 7 juni 2017 at 15:30 #

  Voor mij ook aub. Download lijkt niet te werken. Bedankt voor jullie effort om deze site op te richten!

  • Foodie Sigrid
   Foodie Sigrid 7 juni 2017 at 20:20 #

   Ida, u krijgt de download nadat u heeft geklikt op een link in uw email. Heeft u een email ontvangen?

   groet

 6. Avatar
  Jo 12 juni 2017 at 19:28 #

  Ook ik ondervind het probleem dat mij gevraagd wordt te registreren terwijl ik al geregistreerd ben….

 7. Avatar
  Folco 14 juli 2017 at 20:08 #

  Vraagje: Ik kwam hier via een link in jullie artikel over Fructose-malabsorptie, (https://www.fodmapfoodies.nl/fodmap-dieet/fodmaps-in-de-voeding/fructose/) daar staat dat hier ook de Way of life lijst voor fructose te downloaden zou moeten zijn, maar die kan ik niet vinden, klopt dat?

  • Foodie Sigrid
   Foodie Sigrid 15 juli 2017 at 11:46 #

   Hoi Folco, dat klopt, we zullen de tekst aanpassen. De Way of Life lijsten zijn best lastig om te maken en daarom hebben we besloten deze alleen te sturen naar dietisten. Hoop voor je begrip. groet

 8. Avatar
  Eleonore 20 juli 2017 at 15:48 #

  Hallo,

  begrip dat de lijst niet meer te downloaden is, ik ben al blij dat jullie me mijn probleem hebben doen inzien! Zou ik kunnen starten met de lijst wat fruit betreft die ok en minder ok is overeenstemt met die van fodmapdieet?
  Ik heb lang gedacht dat het een histamine intolerantie was! Wat het misschien nog wel is maar aan fructose intolerantie daar had ik nooit aan gedacht. De dingen gelijken (voor mij althans ) toch o zo sterk op elkaar.
  Nooit had ik aan ‘jicht’ gedacht door fructose… Als ik confituur eet heb ik een pijnlijke plek aan mijn voet (precies een eksteroog) idem met chocolade, honing, galiameloen.
  mijn heupen doen heel veel pijn na eten van chocolade, tomaten,
  verder heb ik jeuk na eten van oa kaas, kiwi, chocolade, tomaten….

  • Foodie Sigrid
   Foodie Sigrid 20 juli 2017 at 21:14 #

   Beste Elonore,

   De lijsten worden 1 x per mail verstuurd als download. Daarna sturen we ze regelmatig toe per mail als onderdeel van onze nieuwsbrieven.
   Wel fijn dat wij je hebben kunnen helpen!
   Je kan zeker starten met het fruit. Wellicht is het handiger om per groep te beginnen dus bijvoorbeeld niet alleen fruit maar ook de fructose als onderdeel van (bewerkte) producten, in honing, agavesiroop etc.

   groet en succes

 9. Avatar
  Shirley Smeekes 8 augustus 2017 at 15:11 #

  Wil graag de fodmaplijst downloaden .maar dat lukt me maar niet. Heb hem hard nodig. Ben deze hel aas kwijtgeraakt.

  • Foodie Sigrid
   Foodie Sigrid 13 augustus 2017 at 22:22 #

   Beste Shirley, de laatste lijsten sturen we altijd per mail. Het is handig als je je laatste mail van ons opent met de link naar de lijsten, deze is 6 juli verstuurd met als titel ‘Is pittig eten een trigger voor jou?’ Heel binnenkort komt per mail de allernieuwste lijsten, we zijn heel hard bezig deze te updaten.

 10. Foodie Sigrid
  Foodie Sigrid 7 september 2017 at 13:13 #

  U heeft de nieuwe lijsten gisteren ontvangen per mail!

 11. Foodie Sigrid
  Foodie Sigrid 3 oktober 2017 at 22:38 #

  Beste Astrid,
  Volgens onze gegevens heb je wel een bevestiging gekregen en de lijsten ontvangen, klopt dat? Groet Sigrid

 12. Foodie Sigrid
  Foodie Sigrid 3 oktober 2017 at 22:40 #

  Beste, ik snap niet helemaal wat je bedoelt?
  Als het goed is heb je gewoon de link ontvangen met de lijsten? Kan je anders de laatste mail naar ons doorsturen? Dan kunnen we per mail er naar kijken, gaat wat makkelijker. Graag naar info@fodmapfoodies.nl

 13. Avatar
  Nathalie 2 november 2017 at 18:56 #

  Hoi, ik krijg geen mail binnen en dus ook niet de lijsten. Kunnen jullie helpen?
  Blij met jullie site ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ‘๐Ÿฝ

  • Foodie Sigrid
   Foodie Sigrid 5 november 2017 at 17:44 #

   zie je mail!

 14. Avatar
  Harriet Jansen 18 november 2017 at 07:42 #

  Hai, ik ben mijn downloads kwijt, willen jullie aub nieuwe opsturen? Alvast bedankt! Gr Harriet

  • Foodie Sigrid
   Foodie Sigrid 18 november 2017 at 19:36 #

   hoi Harriet, stuur ons maar een mail, groetjes

 15. Avatar
  Jacqueline 22 november 2017 at 21:39 #

  Super fijn! Hier heb ik echt wat aan, dankjewel!

 16. Avatar
  Esther 18 december 2017 at 19:08 #

  Hallo,
  Ik heb de lijsten al eerder gehad maar door wisseling computer ben ik ze kwijtgeraakt .
  Zou ik ze nogmaals kunnen krijgen?
  Bvd

  • Foodie Sigrid
   Foodie Sigrid 18 december 2017 at 23:31 #

   Kan je ze opnieuw aanvragen? Anders sturen wij ze vaak mee in de volgende mailing. Deze week komt nog een nieuwsbrief, we zullen de laatste lijsten erbij doen.

 17. Avatar
  Jazz 16 januari 2018 at 11:14 #

  Hallo,
  ik zou graag de lijsten nogmaals ontvangen. Is dat mogelijk? Ik sta al ingeschreven. Dankjewel!!
  Groetjes,
  Jazz

  • Foodie Sigrid
   Foodie Sigrid 16 januari 2018 at 23:58 #

   We sturen ze regelmatig met onze nieuwsbrieven! Check je laatste mails van ons ๐Ÿ™‚

 18. Avatar
  Emmy 28 januari 2018 at 18:51 #

  Hoi Sigrid ik zou de lijsten ook graag nogmaals ontvangen.Ik sta al ingeschreven. Zou dat mogelijk zijn.
  Groetjes Emmy

 19. Avatar
  Els Oome 2 februari 2018 at 10:26 #

  Hallo Sigrid,

  Wat zou je mij adviseren om toch beter op normale manier naar het toilet te kunnen. Ik houd me aan het dieet, heb geen diarree meer, maar vind wel dat ontlasting soms ophoopt. Krijg er last van . Pijnlijke darm en onderrug. Ik probeer zoveel mogelijk groente en vezels aan mijn voeding toe te voegen. Ook in de vorm van smooties met dingen die ik mag hebben. Ik gebruik Speltbrood, en speltproducten zoals pasta’s. Afgelopen zondag zat ik voor mijn gevoel vast en de angst het niet op gang te krijgen gezien ervaringen hiermee, toch een zakje lactose genomen. Voor ik met dit dieet begon moest ik dit dagelijks van mijn huisarts nemen (Na ontstekingen van uitstulpingen in mijn darm). Ik weet dat dit niet mag, maar ik moest iets. Dat heb ik geweten, de hele dag diarree.
  Verder gaat het met dit dieet geweldig goed, ik kan weer winkelen en afspraken maken zonder problemen.
  Wat raad jij me aan?

  • Foodie Sigrid
   Foodie Sigrid 4 februari 2018 at 11:43 #

   Beste Els,
   Als ik naar je voeding kijk (voor wat ik nu weet) kan je proberen om helemaal spelt even te laten staan en dit te vervangen door haver, quinoa etc. Ik weet niet hoeveel groenten en fruit je binnenkrijgt, maar zeker 2 stuks fruit en 200-300 gram groenten per dag (verspreid over de dag) is zeker aan te bevelen. Je kan extra supplementen proberen zoals psylliumvezels, vitamine C, magnesiumhydroxide. Daarnaast is het belangrijk zeker 2-3 liter vocht binnen te krijgen en voldoende goede vetten. Los van de voeding is een goede toilethouding heel belangrijk. Als dit allemaal niet helpt, zou je nog naar een bekkenfysiotherapeut kunnen gaan, wellicht zijn je bekkenbodemspieren te gespannen. Of wellicht ben je zelf gespannen (stress?). Er is van alles nog om uit te proberen, dit staat ook allemaal in mijn boek beschreven (en meer). Succes!

 20. Avatar
  Sanne 18 februari 2018 at 09:25 #

  Hoe weet ik of ik nog in het bezit ben van de meest recente lijst? Krijg ik een nieuwe lijst opgestuurd als er een update is of moet ik de website in de gaten blijven houden?

  • Foodie Sigrid
   Foodie Sigrid 19 februari 2018 at 15:31 #

   hoi Sanne
   Updates krijg je vanzelf via de mail. We sturen de laatste ook vaak mee met de mails die we als nieuwsbrieven versturen.

 21. Avatar
  Krista 9 maart 2018 at 14:45 #

  Hallo, ik kan de lijsten niet downloaden, ik krijg melding dat pagina niet kan gevonden worden ?
  Mvg, Krista

  • Foodie Sigrid
   Foodie Sigrid 10 maart 2018 at 13:29 #

   hoi Krista
   Als je je mailadres achterlaat, dan krijg je de lijsten in je inbox
   groetjes

 22. Avatar
  Aafke van der Meulen 10 april 2018 at 18:40 #

  Hallo,
  Door een wisseling van telefoon, ben ik de lijsten kwijt.
  Zou ik ze nogmaals toegestuurd kunnen krijgen?
  Vriendelijk dank, groet Aafke van der Meulen

  • Foodie Sigrid
   Foodie Sigrid 14 april 2018 at 15:02 #

   Dat kan, stuur ons dan een mail. Of kijk in je mailbox naar onze laatste nieuwsbrief, daar zitten de lijsten ook bij.

   groetjes

 23. Avatar
  Kimberly 15 mei 2018 at 20:26 #

  Haiii,

  ik kan de lijst niet meer terug vinden in mijn mail en probeerde het met een andere mail, maar dat werkte niet.
  Het is wel een hotmail account, echter zie ik hem ook niet in mijn spambox.
  Kan het zijn dat het een aantal uur duurt voor dat ik hem ontvang?

  Alvast hartelijk bedankt voor jullie reactie!

  Groetjes Kimberly

  • Foodie Sigrid
   Foodie Sigrid 16 mei 2018 at 16:26 #

   Kimberley,
   Hotmail heeft laat onze mails vaak niet door, de kans is groot dat ie niet aangekomen is. We raden je toch aan een ander mailadres te gebruiken. Ivm de privacy-wet moet je zelf de downloads aanvragen en toestemming geven.

 24. Avatar
  Tinus 19 november 2018 at 15:00 #

  Hi,

  Ik ben heel blij met jullie informatie. Vooral jullie boodschappenboek is erg handig. Geweldig, ga zo door. Heel veel mensen zullen daar erg blij van worden.
  Ik heb een vraag over jullie checklijst en boodschappenboek.
  Checklijst 7.0 (sept 2017)geeft aan spinazie als low FODMAP en witlof beperkt FODMAP.
  Echter in de boodschappenboek 5.0 (jan 2018) is het net andersom, namelijk spinazie beperkt FODMAP en witlof low FODMAP,
  En in boodschappenboek staat zuurkool (rode en witte) zowel bij low als beperkt FODMAP.
  Wat is het nu?
  Alvast bedankt voor jullie antwoord.

  Met hartelijke groeten,

  Tinus

  • Foodie Sigrid
   Foodie Sigrid 21 november 2018 at 22:29 #

   Beste Tinus,
   Bedankt voor je compliment.
   De checklijsten worden regelmatig geupdate aan de hand van voedingsmiddelen die (op)nieuw getest worden. Gewone spinazie is low fodmap en babyspinazie is fodmap beperkt. Witlof was maar een klein beetje getest en we gingen er vanuit dat een grote normale hoeveelheid wel fodmap’s zouden bevatten. Witlof is opnieuw getest in een groter hoeveelheid en blijkt nog steeds laag in fodmap’s te zijn.
   De voedingmiddelen en producten in het boodschappenboek zijn niet allemaal laag in fodmap, ook zijn er producten beperkt in fodmap’s dus wel toegestaan. Alleen verwijzen we weer naar de checklijsten. Zuurkool is in ieder geval beperkt in fodmap’s, ik zal dat gelijk in de update erbij zetten. Dank voor de oplettendheid.

   groet Sigrid

 25. Avatar
  Karin van der Pool 19 december 2018 at 15:40 #

  Ik word helemaal gek van die lijsten. op deze site staat vermeld dat ik oa huttenkase ricotto smeerkaas ed mag hebben. In de folder richlijnen FODMaP beperkt dieet staat dat dit niet mag…Hoe zit het nou?

  • Foodie Sigrid
   Foodie Sigrid 20 december 2018 at 14:48 #

   Hoi Karin, hutttenkase, ricotta en smeerkaas zijn beperkt toegestaan zie ook de Monash app. De folder van het FODMAP beperkte dieet is verouderd, beste is de app en of onze lijsten te gebruiken.

 26. Avatar
  Kubra 16 januari 2019 at 10:15 #

  Beste,

  is het mogelijk om deze lijsten ook in het Frans te krijgen?

  dankje alvast!
  mvg
  kubra

  • Foodie Sigrid
   Foodie Sigrid 16 januari 2019 at 22:07 #

   Ja dat kan wellicht via een vertaler? Wij hebben in ieder geval geen Franse lijsten.

 27. Avatar
  Natasja 25 februari 2019 at 20:19 #

  Goede avond, ik ben met het overzetten van gegevens naar een nieuwe mobiel mijn lijsten kwijt. Ik kan ze ook niet meer terug vinden in mijn e-mail. Zou ik ze opnieuw kunnen krijgen. Alvast bedankt. Groetjes Natasja

 28. Avatar
  veertje99 2 juni 2019 at 23:46 #

  Hoi!
  ik krijg geen mail met de lijsten en kan op deze pagina nergens op klikken?
  Doe ik iets fout??
  groetjes

 29. Avatar
  Nore 10 juni 2019 at 10:39 #

  Hoi ik zou graag de lijst downloaden, maar dit lukt me niet!
  zou u deze via mail willen doorsturen?
  Vriendelijke groeten

 30. Foodie Sigrid
  Foodie Sigrid 24 juni 2019 at 14:50 #

  je kan de lijst kopen via de webshop ๐Ÿ™‚

 31. Avatar
  Lia 16 juli 2019 at 10:49 #

  Ik zou graag de lijsten ontvangen!

 32. Avatar
  Floor 22 juli 2019 at 18:46 #

  Kunnen jullie me nogmaals de laatste lijst sturen?
  Graag incl. gele lijst

Geef een reactie