Was de haricots verts. Verwijder de steelaanzet.
Kook de haricots verts 4-8 min. beetgaar. Bij 4 minuten zijn ze beetgaar en bij 8 minuten zijn ze gaar. Giet af en spoel af met koud water.
Voor de salade: Verwarm een koekenpan en bak hierin de spekreepjes op middelhoog vuur in 7 min. tot ze krokant zijn. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Meng de mosterd met de azijn, olijfolie, peper en eventueel een snuf zout. Schep de haricots verts om met de dressing. Verdeel de sla over een schaal en verdeel de haricots verts en spekjes erover.
Voor haricots verts uit de oven:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de haricots verts met een beetje olie, zodat deze glanzen. Leg ongeveer 8-10 haricots verts op een plakje ontbijtspek (of ham) en rol het plakje om de haricots verts. Herhaal dit tot je alle haricots verts van een jasje hebt voorzien. Om te zorgen dat het ontbijtspek goed blijft zitten, kun je hem dichtknopen met wat verse bieslook, dit smaakt er ook lekker bij! Leg ze in een ovenschaal. Zet het geheel voor 5 minuten in de oven.