Amandel-rozijnen koeken

Amandel-rozijnen koeken

Deze amandel-rozijnen koeken zijn een resultaat van een avond baksessie. Geïnspireerd op een recept van David & Luise, waren daar opeens 3 volle bakken grote koeken. Het rook heerlijk in huis, ik heb een heerlijke avond gehad en ik heb al een rondje gedaan bij vrienden om wat langs te brengen. Maar ik heb nu evengoed nog een ander (luxe-) probleem: de vriezer zit vol. Met heel veel bananenmuffins, quinoa-repen, verse curry-pasta’s en deze amandel-rozijnen koeken.

Een aantal waarschuwingen/tips vooraf:

  • Deze koeken zijn veel te lekker, het is moeilijk je bij één te houden.
  • Deze koeken zijn gemaakt met FODMAP-beperkte ingrediënten. Dat betekent dus niet ongelimiteerd snoepen, maar ultiem genieten van 1 amandel-rozijnen koek per keer.
  • Gebruik alleen noten- en/of zadenpasta’s gemaakt van 100% noten/zaden. Vaak vind je deze in de bio winkel, maar pindakaas en tahin zijn ook gewoon te vinden in de supermarkt.
  • Je kunt de amandelpasta vervangen door hazelnootpasta (100% hazelnoten), pindakaas of een pasta gemaakt van zonnebloempitten of pompoenpitten. De smaak verandert hiermee uiteraard wel een beetje.
  • De ingrediënten zijn niet direct goedkoop. Met ahornsiroop en amandelpasta zijn ze het lekkerst, maar ook het duurst. Met rijststroop en pindakaas worden ze een stuk goedkoper.

 

Recipe Rating

  • (2.4 /5)
  • 4 ratings

, , , , ,