Chocolade flikken

Chocolade flikken

Chocolade bij de thee of koffie, maak deze FODMAP arme chocolade flikken zelf. Je kan het vaak ook in de winkel kopen, maar zelf maken is leuk, goedkoper en je kan zelf bepalen wat je erop doet. Daarbij zijn niet altijd alle soorten chocolade met noten (of gedroogd fruit) FODMAP proef. De chocoladeflikken zijn een paar weken houdbaar, in de koelkast zelfs tot 2 maanden.

Om te zorgen dat de chocolade daarna weer goed hard wordt moet je eerst 2/3 van de chocolade au-bain-marie smelten, en vervolgens de rest van de chocolade toevoegen. Als je alle chocolade au-bain-marie smelt wordt de chocolade daarna niet meer echt krokant (mits je hem in de koelkast zet).

Als topping kan je zelf variëren met FODMAP arme of FODMAP beperkte ingrediënten. Lekkere combinaties zijn bijvoorbeeld:

  • macadamia  of pecannoten & gedroogde cranberry
  • pinda & rozijn
  • kokosrasp & limoenschil
  • zeezout (& chili) > gebruik dan maar 1 tl per recept
  • amandel of pijnboompitten & gedroogde aardbei
  • hazelnoten
  • mix (van bijvoorbeeld zonnebloempitten, pinda’s, walnoten, rozijnen etc.)
  • ga zo maar door!

Ook leuk om cadeau te geven!

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings

,