Rauwe suikervrije chocolade

Rauwe suikervrije chocolade

Het stond al een tijdje op ons “to-cook” lijstje: gezonde suikervrije chocolade maken. Of, in ieder geval vrij van geraffineerde suikers. We kopen regelmatig rauwe chocolade, alleen dit is redelijk prijzig. Daarom zijn we de keuken ingedoken om het eens zelf te maken. Het is super makkelijk, en het resultaat is echt ontzettend lekker!

Je hebt alleen kokosolie, cacaopoeder, cacaoboter en ahornsiroop nodig. Plus een snufje zout, vanille en eventueel kaneel. Eventueel nog wat noten, gedroogd fruit of rozenblaadjes om het mooi te maken. Cacaoboter en ahornsiroop zijn redelijk duur, maar na een kleine berekening is het maken van rauwe suikervrije chocolade nog steeds 3 tot 4 keer zo goedkoop als de winkel variant. Dat is de moeite waard! Daarbij is het leuk om zelf te maken en kost het niet meer dan 5 minuten (en eventjes wachten terwijl het in de koelkast lekker koud staat te worden). Neem vervolgens niet meer dan 1 portie om het fodmap arm te houden. Dit recept is voor 10 porties.

Voeg eens wat extra ingrediënten toe aan de chocolade om jouw favoriete combinatie te maken! Denk aan rozijnen, gedroogde cranberries, pecannoten, hazelnoten of heel chic: rozenblaadjes …

Tips voor lekkere FODMAP arme/beperkte chocoladevarianten:

  • gedroogde banaan en pinda’s
  • rozijnen en hazelnoten
  • gepofte rijst (of stukjes rijstwafel)
  • rozenblaadjes
  • cranberries en pompoenpitten

Heb je al trek gekregen? Duik snel de keuken in!

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings

, , ,