Tortilla de patata

Tortilla de patata

Dit recept voor FODMAP arme tortilla de patata is één van de recepten uit ons E-book 4 FODMAP arme weekmenu’s. Een makkelijk en snel recept, waarvoor je de ingrediënten meestal gewoon in je voorraadkast hebt liggen.

Tortilla de patata is één van de lekkerste dingen die je in Spanje kunt eten – dat vinden wij tenminste -. Je hebt ze in allerlei smaakvariaties, je kunt het warm en koud eten en zelfs tussen twee sneetjes brood of als een pincho in een bar (een klein hapje, vaak op een sneetje stokbrood).

Toen ik – Mirte – nog Spaans studeerde ben ik regelmatig naar Spanje geweest, maar ook daarna stond Spanje elk jaar wel een keer op de reisplanning. Een vriendin heeft een tijdje in Valencia gestudeerd, waardoor ik er ook wel een paar keer heen moést uiteraard, en zo ben ik in contact gekomen met haar Spaanse huisgenootje die ons de kneepjes van het tortilla de patata vak heeft geleerd. In Spanje wordt er vaak veel ui en knoflook aan toegevoegd, maar ook zonder (of met minder ui en knoflook) is een tortilla de patata een heerlijk en simpel gerecht. Toen der tijd volgde ik de eliminatiefase van het FODMAP dieet en op verzoek werden er dus twee soorten gemaakt: één met ui en knoflook, en eentje zonder. Hoewel de smaak wel anders is, was de tortilla zonder ui en knoflook ook echt heerlijk!! Daarom kan dit recept niet ontbreken op deze website: makkelijk, snel en ook fijn: betaalbaar. Perfect voor een warme avondmaaltijd, geserveerd met een groene salade, of als heerlijke koude lunch de volgende dag.

Wil je eens wat anders? Varieer dan lekker met verschillende soorten FODMAP arme kruiden en specerijen. Voeg bijvoorbeeld een beetje (gerookt) paprikapoeder, een fijngehakt chili pepertje, een theelepel geraspte citroenschil, wat verse peterselie of fijngehakte koriander toe.

Zoek je naar meer inspiratie om lekkere, gezonde en simpele maaltijden te maken tijdens het FODMAP arme dieet? Ons E-book met 4 FODMAP arme weekmenu’s staat vol met ideeën en recepten. Je vindt hem hier!

 

Recipe Rating

  • (4.7 /5)
  • 3 ratings

, , , , ,