Inloggen

Registreren

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

WIN het Kookboek voor een rustige buik!

WIN het Kookboek voor een rustige buik!

WIN het Kookboek voor een rustige buik!

Doe mee en WIN het Kookboek voor een rustige buik!

Doe jij ook mee? Je hebt een paar dagen (tot 6 februari) om te reageren en kans te maken op Mirte’s kookboek!

Beantwoord de volgende vraag:
Welk (normaal FODMAP rijk) gerecht zou jij graag FODMAP arm willen zien?

Heb jij een recept welke je graag FODMAP arm wilt maken, maar je weet niet hoe? Wat at je vroeger altijd, maar nu niet meer omdat je niet weet hoe je het FODMAP arm kunt maken? Laat het ons weten door een reactie onder deze post achter te laten!

Wij kiezen de leukste drie inzendingen uit en gaan hier mee aan de slag. Deze recepten verschijnen dan binnenkort op onze website www.fodmapfoodies.nl. Én onder de leukste drie inzendingen verloten we dus ook nog een exemplaar van “Kookboek voor een rustige buik”! How’s that?

Geef ons inspiratie en doe nu mee! Wil je winnen? GEEF EEN REACTIE!

,

70 Responses to WIN het Kookboek voor een rustige buik!

  1. Avatar
    mireille brands 4 februari 2016 at 09:53 #

    een lekker pita broodje met shoarma, en een grote bak knoflooksaus erbij.

  2. Avatar
    celine van aerde 4 februari 2016 at 18:01 #

    een eclair 🙂

  3. Avatar
    ekself 4 februari 2016 at 18:04 #

    Turkse pizza!

  4. Avatar
    Kirsten 4 februari 2016 at 18:08 #

    Een lekkere smeuïge risotto met paddestoelenbouillon, ui en knoflook. Ik krijg het zonder deze ingrediënten niet op smaak!

  5. Avatar
    Petra 4 februari 2016 at 18:09 #

    Falafel en hummus

  6. Avatar
    Marieke van Vugt 4 februari 2016 at 18:12 #

    Een lekkere lasagne. Ik moet niet fodmaparm maar fodmapvrij eten, dus courgette, paksoi ed. kan ik ook niet gebruiken, zelfs niet minimaal. Daarnaast verdraag ik ook totaal geen kurkuma/kerrie en smaakversterkers (vooral E621) dus loop ik behoorlijk vast voor de ingrediënten en de saus. Alleen de bladen heb ik gevonden, maar alleen lasagnebladen vind ik niet erg lekker 🙂

  7. Avatar
    Els 4 februari 2016 at 18:13 #

    een heerlijke hartige taart. bv met spinazie of prei, mmmmm

  8. Avatar
    Hester 4 februari 2016 at 18:14 #

    Deze is moeilijk… Hamburgers van geraspte bieten met feta en havermout… Ik zou het kunnen vervangen door geraspte wortel (nog niet geprobeerd overigens) maar dan ben je toch die lekkere karakteristieke smaak van de bieten kwijt… Terwijl ik dat net zo lekker vind..
    Nog zoiets lekkers carpaccio van rode biet met een dressing van vijgen/olijven tapenade.. Wordt m ook even niet…

  9. Avatar
    Yvi 4 februari 2016 at 18:22 #

    Zuurkool met spek, aardappelen en grote vette sappige rookworst. Kuiltje in prakkie zuurkool en lekker volgooien met dikke jus 🙂

  10. Avatar
    Ghyslaine Buijs 4 februari 2016 at 18:27 #

    Hutspot met hachee. De uien verdraag ik niet meer. Vind het zo lekker! Dit mis ik erg.

  11. Avatar
    Anne Vos 4 februari 2016 at 18:28 #

    Chili con carne voor de hele familie. Dat aou ik graag Fodmap arm zien… Heerlijk in dit seizoen

  12. Avatar
    Marij 4 februari 2016 at 18:30 #

    Ik maakte altijd mexicaanse wraps met kidneybonen en avocadodip en zure room. De maiswraps zijn toegestaan maar nu zou ik graag een lekker recept willen om een wrap te vullen

  13. Avatar
    Hester 4 februari 2016 at 18:33 #

    Of zuurvlees.. (ontbijtkoek vervangen zou nog lukken met spelt-pepernoten of speculaas, maar de appelstroop en de uien…)
    Falafel inderdaad… maar daar heb ik wel een ideetje voor.

    En een lekker toetje?
    Chocolade mousse (lekker ongezond met slagroom, of gezond met avocado en rauwe cacao)
    Een toetje met toegestane hoeveelheid Griekse yoghurt. Mij lukte het nog niet echt om er een mousse van te maken met citroen en eiwit (het zakte vrij snel uit).
    Tiramisu
    Parfait van witte chocolade

  14. Avatar
    Carly 4 februari 2016 at 18:35 #

    Ik at vroeger bij verjaardagen altijd kwarktaart, een recept daarvoor zou wel heel erg leuk zijn!

  15. Avatar
    Christie 4 februari 2016 at 18:50 #

    Een lekker gekruide Surinaamse pastei met kip en doperwtjes en ei! Met gele rijst en mangochutney!!

  16. Avatar
    Larisa 4 februari 2016 at 19:00 #

    Brood,brood,brood en brood. Ik heb honderden glutenvrije recepten geprobeerd maar nee ze vallen in het niet bij mijn elke dag vers gebakken speltbrood met superknapperige korst uit de dutch oven met maar 4 ingrediënten in plaats van 30. Wie o wie ter wereld vind een lekker, makkelijk en Fodmap-arm brood uit voor mijn zoontje.

  17. Avatar
    marrie 4 februari 2016 at 19:02 #

    eens swalds waldertaart lijkt me wel heel lekker

  18. Avatar
    Suzan 4 februari 2016 at 19:03 #

    Bami mie de grote slierten of die hele kleine lijkt me zoooooo lekker om weer te eten! Ik heb nog geen vervangende producten kunnen vinden voor lekkere bami!

  19. Avatar
    lisa 4 februari 2016 at 19:04 #

    Een heerlijke thaise curry… je weet wel zo een met knoflook en ui 🙂 men, wat mis ik die….linzencurry maar dat is denk ik onmogelijk… of niet? 😉

    • Avatar
      Hester 4 februari 2016 at 22:43 #

      Curry is mogelijk! Ik heb laatst aubergine curry gemaakt en rode curry met vis. Zonder knoflook, maar met groen van lente ui en Thaise pepertjes (pittige kan ik hebben).
      Linzen is wel een lastige inderdaad.

  20. Avatar
    Elisa 4 februari 2016 at 19:15 #

    Spinazie taart met ei, bladerdeeg en kaas..

  21. Avatar
    Karien 4 februari 2016 at 19:18 #

    Kaasfondue met Frans stokbrood en roomboter

  22. Avatar
    Anita H. 4 februari 2016 at 19:46 #

    Chili con Carne is zo’n gerecht. Maakte ik vooral vaak als iemand kwam eten. Heerlijk met zure room (die overigens goed te vervangen is door zachte geitenkaas).

  23. Avatar
    Petra 4 februari 2016 at 19:47 #

    Bami met satésaus. Mis dat het meeste

  24. Avatar
    Marian 4 februari 2016 at 19:48 #

    Ik mis de burrito’s uit de oh zo slechte maar welbekende pakjes zo.

  25. Avatar
    Gratiana 4 februari 2016 at 20:18 #

    Ik zou graag een fodmaparm recept of alternatief willen voor een lekkere slagroom-biscuittaart ! Zo een klassieker , zo lekker maar kan ik helaas moeilijk eten 🙁 !

  26. Avatar
    Wil 4 februari 2016 at 20:29 #

    Mijn ‘fodmap’dochter van 15 is gek op lekkere hapjes. Voorheen borrelden we in het weekend uitgebreid met toastjes en stokbrood, zachte kazen en Griekse of Turkse smeersels. Een knackworstje, glutenvrij stokbrood of stukje kaas/ groente blijft een slap aftreksel van wat ooit was. Wij borrelen nu ‘beperkt’ met haar mee maar zijn allemaal erg toe aan een spannende, hartige uitdaging!!

  27. Avatar
    Mariette 4 februari 2016 at 20:43 #

    ik ben nog maar net met het fodmap dieet bezig en mis iets heel simpels een klein appelflapje!!! Ik ben vlij dat ik aan het dieet begonnen ben, ik wordt goed begeleid door mijn diëtiste.

  28. Avatar
    marlies 4 februari 2016 at 20:50 #

    Appeltaart!

  29. Avatar
    Britte 4 februari 2016 at 20:51 #

    Borito’s of nasi 😀 ben net begonnen en vind het lastig om de goede smaak te krijgen met kruiden dus ben erg benieuwd naar hoe jullie dit doen!

  30. Avatar
    Christa Poels 4 februari 2016 at 20:53 #

    Vooral op deze koude winterdagen, ben fructose-intolerant, mis ik wel een lekker stuk appelcake, rode kool met appel, gebakken appel met bruine suiker en appelmoes.
    Dat kan zo smaken allemaal!

  31. Avatar
    Anna 4 februari 2016 at 21:00 #

    Graag voor nasi en bami

  32. Avatar
    Britt 4 februari 2016 at 21:51 #

    Rijstevlaai en goulash

  33. Avatar
    Gezina 4 februari 2016 at 22:00 #

    Hmm lekkere kom snert! Bruine bonen soep ook, maar snert. Ik ben nieuwsgierig hoe jullie dit zouden aanpakken.

  34. Avatar
    carla 4 februari 2016 at 22:00 #

    Mijn 1e idee was chili con carne maar die is al genoemd en verder is surnaamse roti ook lekker maar te gekruid dus verdraag het nu niet meer helaas…

  35. Avatar
    Linda 5 februari 2016 at 08:18 #

    Ik wilde ook mijn broodje shoarma zeggen met knoflooksaus, maar die staat er al bij helaas. Maar op de 2e plaats mis ik wel het Grieks eten. Met name gyrosschotel met tzaziki

  36. Avatar
    Sandra 5 februari 2016 at 09:36 #

    Een heerlijke appeltaart. Ook de geur van appeltaart uit de oven kan ik me al helemaal op verheugen.

  37. Avatar
    Jessica 5 februari 2016 at 10:00 #

    Hij is al genoemd zag ik maar SNERT, ik heb het deze winter 1x gemaakt en toch stiekem een kommetje genomen omdat het zo heerlijk rook! Maar het zit vol met fodmap-rijke producten dus ik mocht het daarna flink bezuren. Als er een manier is om fodmap-arme snert te maken houd ik me graag aanbevolen voor een recept!

  38. Avatar
    demery 5 februari 2016 at 10:57 #

    Stroopwafels of gewone wafels! Ik, als cookiemonster op een fodmap dieet, mis dit ontzettend!

  39. Avatar
    Maartje Verbakel 5 februari 2016 at 11:01 #

    Vroeger was mijn lievelingskostje curryaardappeltjes & curryzalm uit de oven samen met chinese kool met honingmosterdsaus (http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R529554/zalmfilet-en-curryaardappel-uit-de-oven). Helaas kan ik geen currypasta van Patak meer eten zonder last te krijgen, ook in deze kleine hoeveelheden. Ben ondertussen in het bezit van asafoetidapoeder, dus ik ben erg benieuwd naar een goed recept voor zelfgemaakte currypasta.
    Een goed fodmapvrij pizzarecept mis ik trouwens ook nog steeds!

  40. Avatar
    Hilke 5 februari 2016 at 11:02 #

    Een heerlijke maaltijd Chili Con Carne
    Daar kun je me ‘s nachts voor wakker maken, echt zó lekker! Maar nu dus niet meer… of hebben jullie een goed alternatief?

  41. Avatar
    Silke 5 februari 2016 at 11:39 #

    Huevos Rancheros; niets beters op de vroege zondagochtend!

  42. Avatar
    Masha Vachlis 5 februari 2016 at 11:42 #

    Indonesische Beef Rendang!

  43. Avatar
    Marie-Pierre 5 februari 2016 at 11:50 #

    Ik heb zoveel dingen die ik niet meer klaarmaak : bv gestoofde witte prei in een roomsausje met een gepaneerd kalkoenlapje of visfilet. Of hutsepot waarbij de groenten aangestoofd worden: ui, groene kool, spruitjes, enz. zonder kool is hutsepot toch niet hetzelfde. Of rauw witloof met appelstukjes en mayonaise. Of bloemkool met kaassaus of appeltaart of appeldiksap. Ik mis heel veel!

  44. Avatar
    Yvonne 5 februari 2016 at 11:55 #

    Wat ik mis: erwtensoep, maar dat is wel heel lastig als je niet goed reageert op doperwten en spliterwten..
    Waar ik naar op zoek ben is een goed alternatief voor knoflooksaus. Liefst een slanke saus voor op stokbrood of om komkommer, etc. in te dippen!

  45. Avatar
    Meredith 5 februari 2016 at 11:57 #

    Witte chocolade Cheesecake! Ik heb een heerlijk recept gevonden van Paul de leeuw, maar deze is helaas niet fodmap proof…

  46. Avatar
    Hennie 5 februari 2016 at 12:41 #

    En lekker chinees recept.

  47. Avatar
    Susanne 5 februari 2016 at 12:49 #

    Kip tandoori! Hmm zo lekker kruidig, maar ook romig.

  48. Avatar
    Loveinmind 5 februari 2016 at 12:54 #

    Lasagne:( Wil het al een hele tijd eten..!

  49. Avatar
    Irene 5 februari 2016 at 14:14 #

    Ik mis vooral mijn favoriete toetje dat mijn moeder alleen bij speciale gelegenheden maakte: tiramisu!

  50. Avatar
    Inka 5 februari 2016 at 14:23 #

    De schartzwahlder kirsch torte die ik altijd maakte en ook de surinaamse gerechten waaronder roti met kip en ei. En het ovengerecht pom. Mis dat soms wel eens 🙂

  51. Avatar
    Maaike 5 februari 2016 at 14:48 #

    Als toetje of voor verjaardagen een heerlijke tiramisu ????

  52. Avatar
    pieter roeloffs 5 februari 2016 at 15:27 #

    Erwtensoep, falafel, chili con carne

  53. Avatar
    Dina 5 februari 2016 at 15:43 #

    Snacks zoals een kroket ben ik gek op

  54. Avatar
    Ellen 5 februari 2016 at 17:45 #

    Een gezonde pizza!

  55. Avatar
    Marie-Pierre 5 februari 2016 at 18:22 #

    ik mis alles met ui en look : escargots, kikkerbillen in lookbotersaus, gefrituurde gepaneerde calamari en scampi’s, opgevulde canneloni met spinazie, ricotta en mascarpone in een rijke tomatensaus met look en dan gegratineerd in de oven. Ik maakte vroeger ook regematig een quiche. Dat kan nu ook niet meer. Idem Pittabroodje met looksaus.

  56. Avatar
    Jo's Daughter 5 februari 2016 at 19:02 #

    Ik ben een grote lasagna en spaghetti bolognese fan.
    Hoewel ik niet van Italiaanse familie ben.
    De keuken vol tomaat, knof en pasta is ‘n favoriet van mij.
    Alleen is mijn bolle buikje daarmee echt niet blij.
    Dan blaas ik gigantisch op, als een luchtballon ervan.
    Waardoor ik er niet meer zo van genieten kan 🙁
    Als ik er toch net als vroeger toen ik nog kind was.
    Kan eten en dat ik nog steeds in mijn kleren pas.
    Zo zonder enige vorm van pijn…
    Wat lijkt me dat ongelofelijk fijn!!

  57. Avatar
    pieketoe 5 februari 2016 at 21:47 #

    Uientaart

  58. Avatar
    Hilde 6 februari 2016 at 07:13 #

    Pompoenrisotto,met gemalen kaas…..en spijtig genoeg ook knoflook en ui, en bouillonpoeder.
    Heb wél al bouillonpoeder zonder ui en look gevonden,ook nog glutenvrij, maar met alleen pompoen is toch niet hetzelfde resultaat. En we moeten groente eten,om een voldaan gevoel te krijgen ?!

  59. Avatar
    Angelina 6 februari 2016 at 08:18 #

    Gevulde chocolade met praline

  60. Avatar
    els 6 februari 2016 at 17:41 #

    een lekker recept voor tarwevrije naambrood.

  61. Avatar
    rita de roest 6 februari 2016 at 19:12 #

    vroeger maakte ik wekelijks lekkere inktvis klaar, een rode ui, look en prei-en wortelsliertjes aanstoven en dan stukjes inktvis daarin bakken, ik kan er nu enkel nog maar van dromen….

  62. Avatar
    Milena Velds 6 februari 2016 at 19:36 #

    Ik ben helemaal gek op Sushi!!! Maar zonder sojasaus is het tóch iets minder lekker. Is hier een alternatief voor?

    • Avatar
      Gezina 7 februari 2016 at 09:18 #

      De sojasaus van kikkoman mag volgens mijn diëtiste

  63. Avatar
    Gerda 7 februari 2016 at 12:53 #

    Quiches vooral quiche met prei en ui als ingedient

  64. Avatar
    Roxanne 7 februari 2016 at 21:41 #

    Niet echt een gerecht maar heel lekker zou een fodmaproof chipje zijn met een spannend smaakje en dipje

  65. Avatar
    Jacqueline 8 februari 2016 at 00:04 #

    Champignon / paddestoelenragout 🙂

  66. Avatar
    Sigrid Haan 8 februari 2016 at 23:51 #

    Zuid- Afrikaanse Bobotie. Dat recept zou ik heel fijn vinden.

  67. Avatar
    Cremie Tessa 9 februari 2016 at 09:46 #

    Ik ben nog niet zo lang bezig met het fodmapdieet maar voel toch al een heel groot verschil. Daar ben ik super blij om. Ik vind het niet zo erg om lekker dingen te laten omdat de rust in m’n darmen een zalig gevoel geeft. Als ik dan toch mocht kiezen, dan zou ik voor een kaaskroketje gaan op een bedje van sla en geraspte rode biet en als hoofdgerecht een steak met champignonroomsaus en kroketjes.

  68. Avatar
    Tibovc 21 februari 2016 at 16:41 #

    Een lekker stukje Miserable en briochebrood.

Geef een reactie