This is how i eat it! Ik ben gek op dit simpele, warme fodmap ontbijtrecept van vezelrijke havermoutpap met banaan en notenpasta. De combo van banaan en pindakaas is dan ook één van mijn (gezonde!) verslavingen. Ik eet de laatste tijd vaak bananen havermout met amandelboter en ik heb zelfs mijn vader overtuigd (voorheen suikerrijke-ontbijtgranen-fan). En nu kan het nog met de heerlijk frisse ochtenden: in de zomer ga ik vaak over op de wat meer verkoelende ontbijtgerechten zoals overnight oats. Maar afgekoeld is dit fodmap recept ook erg lekker dus mocht je niet van warme ontbijtjes houden: maak het van te voren en bewaar in de koelkast tot gebruik!
Ik ben gek op amandelboter, maar mocht je erg gevoelig zijn voor fructanen kan je beter kiezen voor pindakaas: net zo lekker.
Tip: Maak meerdere porties bananen havermout (voor maximaal drie dagen), doe in een schaaltje of bakje en bewaar in de koelkast. Zo hoef je niet elke dag een pannetje erbij te pakken maar pak je jouw ontbijt zo uit de koelkast. Koud ben ik er nog dol op, maar even opwarmen in de magnetron en je hebt weer een dampende kom met bananen havermout te pakken. Enjoy!
Afbeelding: www.pinchofyum.com
Beste mensen,
Ik heb genoten van jullie bananenbrood- en andere recepten met banaan. Voor zover ik me kan herinneren was banaan ook altijd geclassificeerd als FODMAP-arm. Vanochtend viel mijn oog op banaan in de Monash-app. Een halve rijpe banaan zou een hoog gehalte aan oligo-fructanen bevatten. Dan zou dit recept dus ineens niet meer kunnen. Wat nu?
hoi Bertine, als je een gele banaan of een banaan met een paar spikkels gebruikt, is er niets aan de hand.