Chocoladekoekjes met zout en peper

Chocoladekoekjes met zout en peper

Lekkere FODMAP-arme chocoladekoekjes met zout en peper

Klinkt raar of niet?! Deze chocoladekoekjes moet je echt een keer proberen, dan ben je overtuigd! Het originele recept komt van de geniale Sarah van het blog My New Roots. Ze is een koning in het bedenken van vegetarische en veganistische vernieuwende voedselcreaties. Ik haal hier vaak inspiratie vandaan!

Kokosolie of olijfolie

Maak deze koekjes in plaats van kokosolie eens met olijfolie. De combinatie van pure chocolade en olijfolie is echt heerlijk, juist ook in zoete gerechten! Ik maak bijvoorbeeld vaak een snelle chocoladesaus, door olijfolie te mengen met een beetje ahornsiroop en cacaopoeder of gesmolten pure chocolade. Snuf zout en eventueel vanille erdoor en er ontstaat een heerlijke snelle chocoladesaus.<

Diverse specerijen

Je kunt deze koekjes makkelijk aanpassen naar jouw smaak. Het is vooral leuk om eens andere smaken te proberen dan de standaard vanille of kaneel. Met specerijen kun je koekjes namelijk tot een waar nieuw culinair niveau brengen en het is helemaal niet moeilijk! In plaats van versgemalen peper zoals in dit recept kan je bijvoorbeeld andere specerijen (of kruiden) toevoegen zoals kaneel, kardemom, kruidnagel, rozemarijn, chili of anijs.

Laatst maakte ik bijvoorbeeld een combinatie van anijs- en venkelzaadjes: super lekker! Een paar ideeën (laat de chocolade dan weg):

  • anijs- en venkelzaadjes
  • kaneel en kardemom
  • limoenrasp en gember (poeder)
  • citroenrasp en rozemarijn
  • vanille en kurkuma
  • chilivlokken (gebruik dan 1/4 theelepel) en pure chocolade

Experimenteer er zelf ook eens op los en maak bijzondere en lekkere FODMAP-arme combinaties. We zijn benieuwd naar jou creatie!

 

 

Recipe Rating

  • (4.8 /5)
  • 3 ratings

, , , , ,